СБС Македонски

Тео Цветковски освои три златни медали за Австралија на Првенството на Океанија во карате

СБС Македонски

Theo Cvetkovski wins three gold medals for Australia at the Oceania Karate Championship

Theo Cvetkovski won three gold medals for Australia at the Oceania Championships

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 22 June 2022 at 11:09am
By Vase Kocev
Source: SBS

Со овој успех Тео Цветковски потврдува дека во моментов е најдобар и иднина на каратето во Австралија. Студентот од Мелбурн сето тоа тоа го постигнува со секојдневно тренирање, а желба му е овој успех да го потврди и во дресот на Австралија на претстојното Светско Првенство.


Published 22 June 2022 at 11:09am
By Vase Kocev
Source: SBSShare