СБС Македонски

Матуранти во Викторија: Македонскиот јазик е дел од нашиот идентитет

СБС Македонски

Graduates studying Macedonian at the graduation ceremony in the Macedonian Consulate

Graduates studying Macedonian at a ceremony in their honour at the Macedonian Consulate in Melbourne Source: SBS Macedonian

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 5 April 2022 at 5:09pm
By Ana Kotaleska
Source: SBS

"Јазикот е особено значаен за македонската заедница која ја познава борбата за зачувување на идентитетот и културата”, рече лабуристичката пратеничка Бронвин Халфпени на свеченоста во чест на матурантите по македонски јазик во Викторија, во организација на македонскиот генерален конзул во Мелбурн, Сања Зографска-Крстеска.


Published 5 April 2022 at 5:09pm
By Ana Kotaleska
Source: SBS


На свеченоста присуствуваше и г-дин Брус Аткинсон од либералната партија, а на присутните им се обрати и директорот на Викториското училиште за јазици, Френк Мерлино.

 

 


Share