СБС Македонски

Волонгонг Јунајтед испиша "историја"

СБС Македонски

Wollongong United SC

Wollongong United players celebrate their success in the Australian Football Cup

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 17 June 2022 at 4:57pm
By Vase Kocev
Source: SBS

Фудбалскиот клуб на македонската заедница, Волонгонг Јунајтед се најде на насловните страници на национално ниво откако успеа да обезбеди место меѓу 32-те екипи во фудбалскиот куп на Австралија. Волонгонг Јунајтед до овој успех стигна после победата на гостински терен од 2:1 против St. George City. Со тоа не само што испиша клубска историја туку успехот добива на тежина и со тоа што стана првиот клуб од фудбалската асоцијација на Football South Coast да игра во фудбалскиот куп на национално ниво. Во аудио разговорот со претседателот на клубот, Петар Вртковски, ќе слушнете повеќе за атмосферата во клубот по овој историски успех а негова желба е за противник да добијат клуб од А-лигата и натпреварот да се игра во Волонгонг.


Published 17 June 2022 at 4:57pm
By Vase Kocev
Source: SBSShare