СБС Македонски

Светските лидери работат на забрана за нуклеарно оружје

СБС Македонски

World leaders work towards nuclear weapons ban

Atomic Bomb survivors in front of Hiroshima's A-Bomb Dome ask Japan's government to join the Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapon

Get the SBS Radio app

Other ways to listen


Published 23 June 2022 at 2:07pm
By Sunil Awasthi
Presented by Vase Kocev
Source: SBS

Светските лидери и претставници во Виена одржуваат работен состанок со цел да работат на забраната за употреба на нуклеарното оружје. Австралија е меѓу земјите од кои се бара да се придружат на земјите членки потписнички во забраната за употреба на нуклеарно оружје.


Published 23 June 2022 at 2:07pm
By Sunil Awasthi
Presented by Vase Kocev
Source: SBSShare