SBS Radio App

Download the FREE SBS Radio App for a better listening experience

Advertisement
Грета Станоевска, нов дипломатски претставник на РМ во Канбера (supplied)

Г-ѓа Грета Станоевска на функцијата вршител на работите во амбасадата во Канбера доаѓа со повеќе од 20-годишно искуство во Министерството за надворешни работи на РМ

By
Радица Бојковска-Димитровска
Published on
Thursday, June 7, 2018 - 18:14
Duration
10 min 5 sec

Во 29 дипломатски претставништва на РМ ширум светот наместо амбасадори, министерството за надворешни работи има назначено вршители на должноста.Едно од нив е и амбасадата во Канбера каде на дипломатскиот пост беше испратена г-ѓа Грета Станоевска.Со неа разговараме за првите впечатоци и средби како и одржувањето на конзуларните денови