Македонци во Австралија

09:03

Извештај од Македонија 16 април 2021

09:05

Извештај од Македонија 12 April 2021

09:32

Извештај од Македонија 1 април 2021

13:06

Вера Секуловска: Македонците во Австралија се изложени на дискриминација поради надворешни влијанија

12:26

Сеќавање на Алек Клашов-основач на мултимилионскиот бизнис Patra Orange Juice и поранешен сопственик на островот Черчил

14:27

Кларинетистката Магдалена Крстевска со прв соло концерт преку интернет откако КОВИД-19 го измени изгледот на сценската уметност

08:47

ОМД Австралија: Кои се проблемите со кои се соочува македонската дијаспора во Австралија?

10:01

Внучињата без своите баби и дедовци за Велигден

11:03

Се чувствував како со едно око, зашто не знаев да читам и пишувам на македонски

20:47

Јованка Смилевска: Ќе се залагам за отворање катедра по македонски јазик на мелбурншките универзитети

07:20

Австралиски хор пее македонски народни песни во комедијата "Баба бегалка"

06:15

Врачена официјално наставната програма што ги вклучува македонскиот јазик и култура во Нов Јужен Велс

Advertisement