Coming Up Tue 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
Just now

Протест против заклучувањето во Мелбурн на најсмртоносниот ден на пандемијата во Австралија

Викторија го доживеа својот најсмртоносен ден досега во оваа пандемија на коронавирус. Сега фокусот на федералната влада и државните власти на Викторија е насочен кон спасување животи не само преку справувањето со физичките здравствени аспекти на оваа пандемија, туку и со ментално здравствените.

  • RADIO
  • LATEST

Информации за коронавирусот (КОВИД-19)

Read more
PODCAST

СБС Македонски

OVERVIEW
Слушајте интервјуа, прилози и приказни од заедницата на Македонската Програма на СБС Радио, вклучувајќи вести од Австралија и светот.
# TITLE RELEASED TIME MORE
Протест против заклучувањето во Мелбурн на најсмртоносниот ден на пандемијата во Австралија 10/08/2020 07:22 ...
Дали жителите на Њукастл треба да бидат загрижени за складирањето на амониум нитрат на нивното пристаниште? 07/08/2020 06:13 ...
SBS Вести на македонски 7 август 2020 07/08/2020 10:23 ...
Даниел Ендрус ветува одговорност за програмата за хотелски карантин 07/08/2020 06:05 ...
Вести на СБС на македонски, 6 Август 2020 06/08/2020 12:46 ...
Владата објави пакет за спасување на секторот за грижа на деца во Викторија 06/08/2020 05:10 ...
Првата официјална средба за Договорот e историскиот момент 06/08/2020 06:49 ...
Вести на СБС на македонски, 5 Август 2020 05/08/2020 13:07 ...
Дополнителна поддршка за работниците откако Викторија ги заостри ограничувањата на коронавирусот 05/08/2020 06:23 ...
Вести на СБС на македонски, 4 Август 2020 04/08/2020 11:07 ...
View More

Download the free SBS Radio mobile app

Download now

World Watch: International News in Macedonian

Macedonian News