Coming Up Mon 12:00 PM  AEST
Coming Up Live in 
Live
Macedonian radio
1 day ago

Дали жителите на Њукастл треба да бидат загрижени за складирањето на амониум нитрат на нивното пристаниште?

Жителите на Њукастл, северно од Сиднеј, повикуваат на отстранување на 12,000 тони амониум нитрат што се чуваат во нивниот пристанишен објект. Повикот доаѓа по смртоносната експлозија со хемикалија во пристаништето во главниот град на Либан, Бејрут.

  • RADIO
  • LATEST

Информации за коронавирусот (КОВИД-19)

Read more
PODCAST

СБС Македонски

OVERVIEW
Слушајте интервјуа, прилози и приказни од заедницата на Македонската Програма на СБС Радио, вклучувајќи вести од Австралија и светот.
# TITLE RELEASED TIME MORE
Дали жителите на Њукастл треба да бидат загрижени за складирањето на амониум нитрат на нивното пристаниште? 07/08/2020 06:13 ...
SBS Вести на македонски 7 август 2020 07/08/2020 10:23 ...
Даниел Ендрус ветува одговорност за програмата за хотелски карантин 07/08/2020 06:05 ...
Вести на СБС на македонски, 6 Август 2020 06/08/2020 12:46 ...
Владата објави пакет за спасување на секторот за грижа на деца во Викторија 06/08/2020 05:10 ...
Првата официјална средба за Договорот e историскиот момент 06/08/2020 06:49 ...
Вести на СБС на македонски, 5 Август 2020 05/08/2020 13:07 ...
Дополнителна поддршка за работниците откако Викторија ги заостри ограничувањата на коронавирусот 05/08/2020 06:23 ...
Вести на СБС на македонски, 4 Август 2020 04/08/2020 11:07 ...
Вести на СБС на македонски, 4 Август 2020 03/08/2020 14:32 ...
View More

Download the free SBS Radio mobile app

Download now

World Watch: International News in Macedonian

Macedonian News